top of page

ZDRAVE PRSI - ENERGIJA SRCA (učinkovita vaja za ženske – srna)

Ob prebiranju neke knjige sem prišla do te vaje-srna, delam jo 14 dni in prepričala me je, da jo delim s tabo, draga ženska. Zakaj si nebi vzela vsak dan samo 3,5 minute preventivno za zdravje tvojih prsi?


Pomaga, do zdravja hormonov, maternice in dojk. Ob doslednem izvajanju lahko precej zmanjša menstrualne simptome med drugim tudi močno krvavenje in krče. Dojke simbolizirajo hrano in trdne vezi, ki jih lahko ustvari ljubezen in obilje Matere Zemlje, ki nas podpira, da bi naše telo lepo uspevalo. Potrdite, da so sposobne biti.


Izvajanje vaje-srna: Sedite na tla in s peto enega stopala pritiskamo v osramje. Če niste dovolj prožni, se s peto ne morete dotakniti osramja, nanj namestite teniško žogico in jo pritisnite s peto. Zdaj drgnite dlan ob dlan, dokler ne začutite v njih ščemenja in energije. Dlani potem za nekaj sekund položite na dojke. To naredite z ljubeznijo. Z vsako dlanjo začnite delati krožne gibe po svojih dojkah od bradavičke in srca do limfnih vozlov pod pazduho. Naredite 50 do 100 krogov v katerokoli smer želite (če z dlanmi krožite navznoter, se velikost dojk poveča, če pa krožite navzven pa zmanjšate presežek srčne energije v dojkah). Medtem, ko krožite z dlanmi po dojkah, čutite, da se energija iz medenice dviguje v naše dojke, energija srca pa se spušča v medenico. Izogibajte se pretirani stimulaciji bradavičk, ker so lahko zelo občutljive.


Priporočljivo je narediti to vajo-masažo, kot prvo stvar zjutraj ali zadnjo pred spanjem.

Pri tem uporabite »EartH masažno kremico«

Masaža dojk poveča dotok limfne tekočine in krvi v tkiva in jih oskrbuje s kisikom in nujno potrebnim hranilnimi snovmi.

Vendar pa ne izvajajte masaže dojk, če imate raka na dojki. Pošljite jim samo ljubezen tako, da položite dlani čez dojke in jih držite tam, medtem, ko ponavljate, da so lepe in zdrave.


Nasveti:

  • Nehajte sami pri sebi slabo misliti o svojih dojkah in ne pritožujte se drugim ženskam, da ne marate svojih dojk. Z ljubeznijo si reci: »Jaz imam prekrasne dojke in rada jih imam!«

  • Začnite sprejemati ljubezen, sočutje, naklonjenost in komplimente drugih in tudi sami hvalite brez zamere, ljubosumja ali skritih namenov. Sprejmite vse pohvale s preprostim »Hvala!«

  • Priznajte si čustva in jih izražajte iskreno. Osvobodite se žalosti, jeze, strahu in tlačenju čustev v sebi. - Bodite čim večkrat brez nedrčka, da se bo limfa lahko nemoteno pretakala.

  • Bodite pozorne na kakršnekoli simptome v dojkah, ki lahko kažejo na potrebo po hormonskem ravnovesju. Otečene dojke so pogosto znamenje prenizke ravni joda ali previsoke ravni estrogena.

  • Redno se potite. Redna telesna vadba zmanjšuje tveganje za pojav raka na dojki, ker zmanjšuje skupno količino telesne maščobe, ki lahko proizvede preveč estrogena. Priporočljivo je 4 ure vadbe na teden.

  • Jemljite vitamin D3 od 2000 do 5000 IU na dan v obliki prehranskega dodatka ali sončne svetlobe. Optimalna raven vitamina-D je od 40 do 80 ng/ml (ali od 100 do 150 nmol/L)

  • Uživajte zdravo hrano z nizkim glikemičnim indeksom z veliko vlaknaste zelenjave in rastlinskimi maščobami (brokoli, zelje, kurkuma, česen, čebula, paradižnik, kodrolistno zelje, oreščke, semena lanu, konoplje, olje kadulje, ribe, omega-3 prehranske dodatke, sir, ekološka jajca, kokosovo olje, avokado, makadamijo, olje lanenih semen).

  • Jemljite antioksidante C-vitamin od 1000 do 5000 mg na dan.

  • Jemljite koencim Q10 (ubikinon) od 10 do 100 mg na dan. Obvezen je , če jemljete statin za zmanjšanje holesterola, ker le ta zmanjša raven Q10.

  • Jemljite jod do 12,5 mg na dan. V živilih ga dobimo lahko tudi z rjavo morsko algo-KELP in v ekoloških jajcih. Test ali je joda premalo: lungolovo raztopino joda (dobiš v lekarni) damo na notranjo stran roke. Tekočina bo pustila madež in ta mora ostati viden še 24 ur pozneje. Če izgine prej, vam manjka joda. Če ste imeli težave s ščitnico, postopno povečujte raven joda pod nadzorom zdravnika, zdravilca ali naturopata.

  • Alkohol pijte zmerno ali pa sploh ne. Kajti alkohol zmanjša sposobnost folne kisline in enega od B-vitaminov. Če pijete alkohol, jemljite B-kompleks in velja pravilo, da zdravje povečujete z uživanjem ne z zasvojenostjo.

  • Ne kadite, kajti kajenje zapira srčno čakro.

ZANIMIVE OBJAVE
NEDAVNE OBJAVE
IŠČI PO BESEDAH:​
No tags yet.
bottom of page