top of page

POSLADKAJ SI ŽIVLJENJE Z ZDRAVO, HITRO IN ENOSTAVNO SLADICO IN HKRATI SPROŽI PROCES HUJŠANJA

Danes sem si posladkala življenje z zdravo, hitro in enostavno sladico in hkrati dala telesu povsem naraven vir ogljikovih hidratov, vitamin B6, kalij, baker, mangan, magnezij, omega-6 in omega-3. Vse te povsem naravne vire maščob, vitaminov, mineralov,... vsebujejo datlji in orehi. Svetujem vam, da si to sladkanje privoščite v dopoldanskem času, če imate mogoče v mislih hujšanje! Zakaj? Ker datlji vsebujejo veliko sladkorja kljub temu, da je naravni sladkor (glikemični indeks je 70) in da ga boste do večera še predelali.

Če pa imate v mislih poleg zdravih virov tudi hujšanje pa dodajte še eno žlico kisle smetane-kot pomaka, ki ima glikemični indeks 0.

Dodani so tudi orehi, ki zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in žilja. Zmanjševali naj bi žilna vnetja in ishemične bolezni srca (ateroskleroza, ishemija, visok krvni tlak, holesterol,...), varovalno delujejo tudi pri slabokrvnosti, kroničnem hepatitisu, visoki kislosti želodca in čezmernem delovanju ščitnice, zmanjšujejo tveganje za kronični bronhitis in pljučni edem pri kadilcih, in priporočajo ga tudi za boljšo plodnost, pa tudi nosečnicam in doječim materam. Orehi so namreč dober vir esencialnih maščobnih kislin omega-6 in omega-3.

In tako sem s sladico dosegla glikemični indeks 28. Poskusi ta božansko in zdravo sladico!

Sestavine:

- izkoščičeni datlji (GI 70)

- oprani in osušeni orehi (GI 15)

- 1 žlica kisle smetane (GI 0)


ZANIMIVE OBJAVE
NEDAVNE OBJAVE
IŠČI PO BESEDAH:​
No tags yet.
bottom of page