top of page

NAHRANI NOTRANJE ORGANE PREKO KOŽE Z NARAVNO KOZMETIKO

Koža je naš največji organ. Ne glede na to, ali gre za kožo na obrazu ali kje drugje, lahko poskrbite, da bo videti mlajša, če boste najprej poskrbeli, da bo bolj zdrava. Pravzaprav je koža ogledalo celotnega zdravja. To pa pomeni, da se bodo stvari, ki jih izvajate, na primer za ohranitev optimalnega zdravja srca, pokazale tudi na koži; zaradi njih bo bolj bleščeča-RADOST je skrivni recept za povečanje lepote. Velja tudi obratno, da preko kože hranimo notranje organe. Ta stavek me je prepričal, da najprej zase naredim dodorant, hranljive kremice, olja, mila,.... brez umetnih dodatkov in konzervansov. Telo mi je hvaležno za vse te naravne izdelke. Ker želim, da bo tudi tebi telo hvaležno si izberi naravno kozmetiko!!!

Še nekaj koristnih nasvetov:

Večina poškodb kože je posledica celičnega vnetja, ki ga povzročata pretirano uživanje sladkorja in transmaščob ter previsoka raven dveh stresnih hormonov, kortizola in epinefrina. Količina teh hormonov se poveča, če uživate nezdravo prehrano, to pa potem ovira mehanizme samozdravljenja telesa, med drugim tudi mehanizme, ki ohranjajo kožo zdravo in sijočo. Tudi kakovostno spanje izboljša zdravje in videz kože-lepotilni spanec. Vse je povezano, zato boste videti lepši in tudi vaše počutje bo boljše, če boste spremenili prehrano, zmanjšali stres (z globinskim sproščanjem, dihanjem s polnimi pljuči, sproščanjem starih zamer in jeze), uživali v gibanju, se več smejali in si večino noči obnavljali energijo s krepčilnim spancem.


Če želite, da bi se vam koža hitro obnovila in da bi bila videti lepša, jejte živila, ki so bogata z antioksidanti in drugimi mikrohranilnimi snovmi, ki vam bodo pomagali pozdraviti črevesje, zmanjšati vnetje in oksidativni stres ter povečati bleščeč videz kože.


Nastajanje kolagena, ki zagotavlja osnovno strukturo kože, se s starostjo zmanjšuje, verjetno kot posledica dolgoletnega stresa, nezdrave hrane, okoljskih strupov in težnosti. Najmanj kolagena proizvedejo svetlolaske in rdečelaske.

Torej jejte hrano z nizkim glikemičnim indeksom in dodatek vitamina C ter D3


Akne so pogosto posledica prehrane z veliko sladkorja. Pozorni bodite na to, na katerih mestih se naredijo mozolji po zaužitju določenih živil. Če imate akne, ki so povezane z nepravilnim delovanjem hormonov, razstrupite telo s prehrano in delovanje hormonov boste uravnovesili.


Kar se vam dogaja v telesu, vam piše na obrazu.

Če imate gubice na obrazu-to ne more popraviti samo krema. Kajti to so energetski zastoji notranjega organa-odvisno od pozicije gubic.

To in še veliko več lahko izboljšaš z obrazno jogo, ki jo izvaja Špela Baričič-inštruktorica joge obraza. Za sijoč obraz ti priporočam njene delavnice, tečaje,... si oglej tukaj:



Torej nahrani notranje organe

z

NARAVNO KOZMETIKO!!!!

Učinkovine POMLAJEVALČKA: • odstrani vnetje • odpravlja, ekcem, akne, luskavico • koža postane mehkejša, bolj prožna • hitro celjenje ran, zmanjšuje brazgotine – brazgotinasto mesto postane mehkejše • kožo regenerira in obnavljanja • protivnetno, proti infekcijsko, protivirusno, baktericidno, sedativno • odstrani kožne madeže, razbarvanost • lajša glavobole, stres in izčrpanost duha in za pomiritev otrok pred spanjem • kot pršilo za kožo odraslih in otrok, tudi po praskah, površinskih poškodbah, pikih insektov ali sončnih opeklinah in ureznine pri britju. Napotki za uporabo: Pred uporabo pretresite! POMLAJEVALČEK je primeren za vse tipe kože in za vse starosti, uporablja se pred spanjem, nanesemo ga na obraz pred kremo in pustimo, da njegov čudež deluje medtem, ko mi spimo in se regeneriramo.

CENA: 12 eur

PENEČE KOPALNE OBLIKE Kopalne rože, zvezdice, srčki,… ustvarjajo veliko pene in so čudovito darilo za vse, ki se radi razvajajo. Narejene so "handmade" - ročno, zato izžarevajo ljubezen in ustvarjajo veliko pene v kopalni kadi, primerne pa so tudi za otroško kožo. Vsebujejo maščobo (masla), zaradi katere bo vaša koža po kopanju mehka, nahranjena in prav nič izsušena! Ni primerno za banjo z masažnimi šobami!

CENA: 0,50 eur/kos

EartH MASAŽNA KREMICA ZA PRSI Namenjena je masaži prsi, saj poveča dotok limfne tekočine in krvi v tkiva in jih oskrbuje s kisikom in nujno potrebnim hranilnimi snovmi. Oglej vajo za prsi na spodnji povezavi: ZDRAVE PRSI - ENERGIJA SRCA (učinkovita vaja za ženske) http://janapra5.wixsite.com/potdonarave/single-post/2017/09/11/ZDRAVE-PRSI---ENERGIJA-SRCA-učinkovita-vaja-za-ženske-–-srna

CENA: 8 eur

PILING ZA TELO IN OBRAZ S kože nežno odstrani mrtve celice, jo navlaži in neguje. Primeren za vse tipe kože. Kožo ščiti in mehča, ter pospešuje obnavljanje razpokane kože. Piling uporabite enkrat tedensko, pred prhanjem. Nežno zmasirajte telo od spodaj navzgor. Nato pa se splaknite s toplo, ne vročo, vodo.

CENA: 4 eur

MASAŽNO OLJE Uporabljamo ga za abdominalno samomasažo (masaža trebuha). Abdominalna samomasaža s tem oljem je primerna za otroke-imunski sistem, ženske-maternica in moške-prostata.

CENA: 7 eur

MASAŽNO OLJE PROTI CELULITU Učinkovito odpravlja celulit. Ob vsakodnevni uporabi olja proti celulitu, se celulit skrči in postane alkalen, kar povzroči, da se izloči.

CENA: 5 eur

MILO SIVKA Za nego normalne, mastne, razpokane, občutljive, alergične kože.

CENA: 3,5 eur

MILO ZELENA GLINA Za nego suhe in občutljive kože. Milo zelena glina vsrkava iz kože nečistoče in toksine.

CENA: 3,5 eur

MILO OGNJIČ Za nego občutljive, poškodovane, razpokane in suhe. Tudi za otroke.

CENA: 3,5 eur

MILO MED Za nego poškodovane in aknaste, nečiste kože.

CENA: 3,5 eur

SIVKIN PUTRČEK Putrček je primeren za vse tipe kože. Vsebuje naravna masla, ki negujejo in vlažijo kožo. Učinkovine sivkinega mazila: pomirja, osveži, blaži bolečine pri sončnih opeklinah, razkužuje, spodbuja cirkulacijo, blaži znake luskavice, dermatitisa, ekcema, aken, proti stresu in napetosti, preprečuje prezgodnje staranje kože.

CENA: 8 eur/100ml

2 eur/25ml

OREHOVO MASLO Ščiti kožo proti staranju, zaradi visoke vsebnosti vitamina E, ustvari zaščitni sloj, daje koži vlažnost, čisti vse tri plasti kože, vrhnjico, usnjico in podkožje, blagodejno učinkuje tudi na suhi, poškodovani in oboleli koži. Učinkovito deluje pri celulitu, z masažnimi gibi pospešimo pretok na tem področju.

CENA: 8 eur

KREMA ZA OKOLI OČI Primerna je za suho, poškodovano ali obolelo kožo okoli oči. Zaradi vsebnosti vitamina E, kožo okoli oči ščiti pred staranjem, ji daje vlažnost pospeši prekrvavitev in čisti vse tri plasti kože.

CENA: 6 eur

Leseni podstavki za mila so ročno narejeni iz masivnega lesa hruške in češnje. Zaščiteni so z naravnim tungovim oljem.

CENA: 10 eur

Leseni podstavki za mila so ročno narejeni iz masivnega lesa hruške in češnje. Zaščiteni so z naravnim tungovim oljem.

CENA: 10 eur

Leseni podstavki za mila so ročno narejeni iz masivnega lesa hruške in češnje. Zaščiteni so z naravnim tungovim oljem.

CENA: 10 eur

Leseni podstavki za mila so ročno narejeni iz masivnega lesa hruške in češnje. Zaščiteni so z naravnim tungovim oljem.

CENA: 12 eur

Leseni podstavki za mila so ročno narejeni iz masivnega lesa hruške in češnje. Zaščiteni so z naravnim tungovim oljem.

CENA: 10 eur

HVALA IZ SRCA!

Več informacij dobiš tukaj

SPLETNA STRAN:

E-MAIL:

BLOG:

FACEBOOK:

Pot Do Narave

GSM:

040/72-72-63


ZANIMIVE OBJAVE
NEDAVNE OBJAVE
IŠČI PO BESEDAH:​
No tags yet.
bottom of page