top of page

PRAVILNA KOMBINACIJA HRANE OMOGOČA PRAVILNO VSRKAVANJE-ASIMILACIJO V TELO (DIETETIKA + TKM)

ZAČNITE ZARES ŽIVETI IN NE LE OBSTAJATI!

Naj bo hrana vaše zdravilo in ne zdravila vaša hrana (Hipokrat)

Zelo koristno in učinkovito!!!!

V moji kuhinji ni več riža, pireja, kuhanega paradižnika-mezge, kisa, sladkorja,... Zakaj?

Nekaj osnovnih pravil:

- krompir, ki že ima kalčke je toksičen ali celo strupen!!! Isto velja za česen in čebulo, ni dovolj, da pri čebuli in česnu samo odstranimo kalčke-rastlino moramo zavreči!!!! Zato spomladi jemo čemaž. Krompir lahko kombiniramo z zelenjavo in samo včasih z mesom ali jajci, ne smemo ga kombinirati s stročnicami, žitaricami, mlekom in mlečnim izdelkom-pire!!!

- sadje uživamo vedno pred obrokom ali dlje od njega, drugače povzroči v želodcu fermentacijo in to privede do motenj presnove hrane.

- po obroku lahko popijemo samo 3-4 požirke tople vode, ki pospeši prebavo.

- nikoli ne pijemo po obroku kave, ker ta poleg paradižnika in sladice najbolj zakisa telo.

- zvečer jemo, dokler je zunaj svetlo (do 19-20. ure). Če jemo kasneje, telo sploh ne proizvaja encimov, da bi hrano lahko prebavilo in čez noč se v telesu pri temperaturi cca 37 stopinj vse skisa.

- najmanj 1x dnevno izpraznimo črevo!!

Nobena dieta NI DOBRA in NI ZDRAVA, če bi bila, bi obstajala le ena! Kot pa vemo, vsako leto izide v mnogih časopisih na desetine novih diet, ki vsako leto pahnejo tisoče in tisoče ljudi na pot odrekanja (stradanja) in uničevanja telesa. Dejanski rezultat takih hujšanj pa je jojo efekt, ki vam vrne vse izgubljene kilograme + 20% za povrh. Debelost je zelo subjektivna stvar, večji problem je, kaj maščevje, ki se nahaja v telesu, na naših organih, povzroča. Kakšna obremenitev za organe je njihova zamaščenost? Zelo visok odstotek vseh bolezni pa je posledica nezdravega načina življenja, predvsem pa prehranjevanja. In ravno tu lahko zase naredimo največ. Lahko spremenimo svoje prehranjevalne navade do te mere, da si bomo odpravili marsikatero zdravstveno težavo, katere posledica je naš nezdrav način prehranjevanja. Brez odrekanja, stradanja in ubijanja telesa! S prehrano damo telesu energijo, ki jo dnevno potrebuje!

Reklamiram le zdravje in dobro počutje. Vzemite zdravje resno in spremenite svoje življenje na bolje.

Če kogarkoli zanima še kaj več me lahko kontaktira na E-mail: potdonarave@gmail.

ZANIMIVE OBJAVE
NEDAVNE OBJAVE
IŠČI PO BESEDAH:​
No tags yet.
bottom of page