top of page

ŽIVI ŽIVLJENJE ali POZITIVNE SPREMEMBE



Poti so vedno polne presenečenj. Morda smo imeli v načrtu določeno pot, pa se nenadoma pojavi priložnost, da gremo povsem drugje. Prav tako imamo v življenju vedno na voljo možnost, da spremenimo smer, najdemo novo pot ter poslušamo intuicijo.


Če smo osredotočeni le na končno destinacijo, bomo pozabili, da nas lepote obkrožajo ves čas. Poti so polne naravne lepote: sonce, travniki, reke, potočki, dež, doline, ljudje, vrhovi, drevesa, rože, živali,... Bodite hvaležni za vse, kar srečate in vidite na poti do vrha (hriba in življenja).


Včasih potrebujemo tudi tišino, ki je najlepši zvok. Ne slišimo prometa in hrupa, opomni nas, kako prijetna ter pomembna je, saj nam omogoča, da slišimo sebe in se umirimo.


Življenje nam daje dve možnosti: doseči vrh ali se obrniti. Da dosežemo vrh moramo hoditi naprej, v svojem ritmu. Tudi ko je življenje težko, vse kar lahko naredimo je, da korakamo pokončno naprej.


Včasih se je potrebno ustaviti, zadihati in se odpočiti. Telo ima svoje meje in potrebno ga je poslušati.


Kako pomembno je gorivo nas opomnijo gore-pot, kako pomembno je, kaj dajemo vase. Če pijemo in jemo lahkotno in čisto hrano, bomo lažje prišli na vrh. Če jemo umetno in težko hrano pa si bomo vzpon otežili. Kaj se zgodi če v avto natočimo napačno gorivo? Ravno tako je tudi pri nas, ampak žal velikokrat ignoriramo.


Z bremeni si lahko otežimo pot s težo na hrbtu. Modri popotniki nosijo po poti le najnujnejše. Tako je tudi v življenju, za lahkotnost bivanja moramo nositi čim manj bremen in posedovati le najnujnejše.


Če lahko prehodiš goro, lahko narediš karkoli. Doseči vrh je fizični, mentalni in čustven uspeh. Motivira nas in opomni, da lahko v življenju z voljo dosežemo, karkoli si zadamo.

ŽIVI ŽIVLJENJE!

ZANIMIVE OBJAVE
NEDAVNE OBJAVE
IŠČI PO BESEDAH:​
No tags yet.
bottom of page